Радвам се, че първото посещение е в Брюксел. Радвам се на силни

...
Радвам се, че първото посещение е в Брюксел. Радвам се на силни
Коментари Харесай

Плевнелиев: Петков има ясни европейски послания, за разлика от Радев

" Радвам се, че първото посещаване е в Брюксел. Радвам се на мощни и ясни послания на премиера Кирил Петков. За разлика от президента Румен Радев, който сподели, че Крим е съветски, министър-председателят имаше ясно обръщение: Ние сме част от НАТО и Европейски Съюз ". Това съобщи пред bTV президентът на България в интервала 2021-2017 година Росен Плевнелиев.

Той уточни, че му се е желало да види силно обръщение за присъединение към еврозоната, защото по негови думи това е допустимо.

Плевнелиев акцентира, че вярва в интегритета и желанията на Кирил Петков. Всичко обаче зависело от това дали той ще успее да направи измененията, които заявява.

Плевнелиев изясни, че двамата се познават от дълго време и Петков е предложил Асен Василев за министър на стопанската система в назначеното от него служебно държавно управление на Марин Райков през 2013 година, откакто самият той не съумял да поеме поста.

Той обаче призна, че вижда няколко неточности в съставянето на съдружното държавно управление при сключване на съдружното съглашение. Според него самите договаряния за сформиране на съдружно съглашение са били показани " настояванията на партиите малко като лист по стремежи " - всяка ще се бори за реализирането на своите обещания, за което ще желае средства от финансовия министър.

Плевнелиев изрази безпокойство, че има огромна заплаха министерствата " да се трансфорат в партийни касички ", ако се ръководят единствено от един от съдружните сътрудници. С министри като комунистическия прокурор Бойко Рашков ние не можем просто без нищо да дадем цялостен картбланш, категричен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР